Zoek
Sluit dit zoekvak.

Drone fotograaf nodig? 5 tips waar je op kunt letten

Drone fotograaf inhuren

Zit je eraan te denken om een drone fotograaf te huren? Bijvoorbeeld voor je bruiloft, het vastleggen van een nieuwbouw project of de verkoop van je woning? Dan zul je al snel merken dat er best veel fotografen zijn die hun diensten aanbieden. Maar hoe weet je nou de juiste fotograaf uitzoekt en waar kun je precies op letten? Op deze pagina geven we je een aantal tips en ideeën.

1. Bekijk zijn of haar portfolio

Dit is natuurlijk één van de belangrijkste stappen: het bekijken van het portfolio. Zo kun je goed beoordelen welke foto’s de drone fotograaf allemaal gemaakt en of de stijl je aanspreekt. Heb je zelf bepaalde ideeën, maar zie je deze nergens verschijnen? Dan kun je het beste met meerdere fotografen contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. 

2. Bepaal je budget en vergelijk de kosten

De kosten voor drone fotografie lopen behoorlijk uiteen. Waar de ene fotograaf een paar tientjes per per shoot vraagt, kan de ander gerust enkele honderden euro’s vragen. De prijs is vaak mede afhankelijk van de kwaliteit van de camera, de vliegduur en de arbeidsuren van de nabewerking. Daarom is het verstandig om van tevoren voor jezelf te bepalen hoeveel geld je ongeveer wilt uitgeven aan een drone fotograaf. Ook hierbij is onze tip: vraag bij meerdere partijen een offerte op, zodat je deze met elkaar kunt vergelijken en de juiste beslissing kunt maken. Heb je het gevoel dat iemand echt te goedkoop is? Wees dan voorzichtig, want goedkoop kan ook wel eens duurkoop zijn.

3. Kies je voor luchtfoto’s of een drone video?

Een ander aspect wat handig is om vooraf duidelijk te hebben, is het feit of je enkel luchtfoto’s wilt hebben of liever een drone video laat maken? Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van meerdere factoren. Is het bijvoorbeeld voor commercieel gebruik; ter promotie van je bedrijf of een commercial voor een bepaald product, dan zal een video meer indruk maken dan enkel foto’s. Wil je een speciale gebeurtenis laten vastleggen zoals een bruiloft of wil je jouw huis voor de beste prijs verkopen? Dan zijn foto’s waarschijnlijk voldoende. Al met al is het zinvol om hier van tevoren over na te denken. 

4. Ga met de fotograaf in gesprek

Voordat je daadwerkelijk een drone fotograaf inhuurt, is het altijd prettig om de verwachtingen naar elkaar uit te spreken. Oftewel; hoe zij jij het voor je en kan de drone fotograaf je daadwerkelijk helpen bij dit project. Ook is het belangrijk dat het gevoel hierbij goed is. Daarom adviseren we je om ten alle tijden het gesprek aan te gaan om te kijken of er een click is. Heb je nog geen idee hoe je jouw project vorm wilt geven? Dan zal een goede drone fotograaf ongetwijfeld met je meedenken en je voorzien van handige tips!

Share the Post:

Related Posts