Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welke grinders bestaan er en welke voordelen zijn er aan verbonden?

Voordelen van een ginder

Voor het vermalen van cannabis maken heel wat mensen gebruik van een zogenaamde grinder. Het kopen van een dergelijk apparaatje brengt dan ook menig aantal interessante voordelen met zich mee. Ondanks deze voordelen is het wel zo dat veel mensen zich in de praktijk alsnog de vraag stellen of het wel noodzakelijk is om grinders te kopen. Bovendien is het voor velen ook niet helemaal duidelijk welke grinders er allemaal bestaan. Wel, daar zal de informatie die je terug kan vinden hier op deze pagina ongetwijfeld verandering in brengen. 

Welke soorten grinders bestaan er allemaal?

We kunnen vaststellen dat er op de markt tal van verschillende soorten grinders zijn terug te vinden. In eerste instantie zijn er bijvoorbeeld de tweedelige grinders. Deze exemplaren staan er om bekend de eenvoudigste te zijn op de markt. Het betreft hier eigenlijk een apparaat welke bestaat uit (slechts) twee delen. Voor de binnenkant van elks van deze stukken geldt dat ze zijn voorzien van tanden of groeven die worden gebruikt voor het verscheuren van de toppen. 

Eén van de meer uitgebreide exemplaren is de vierdelige grinder. Deze bestaat niet uit twee, maar wel uit vier delen. Er zijn hierbij extra kamers voorzien, onder meer voor het opslaan van het kief. Bovendien is er ook sprake van een aanwezige zeef die het kief moet filteren. Het complexere ontwerp in vergelijking met tweedelige grinders maakt het grinden bij deze apparaten wel iets lastiger. Dit is wel een punt om rekening mee te houden.

Hou ook rekening met het soort materiaal waarvan ze is gemaakt

Bij het kopen van één of meerdere grinders is het ook altijd van belang om even stil te blijven staan bij het soort materiaal waaruit ze zijn vervaardigd. Wanneer we het aanbod met grinders op de markt gaan bekijken kunnen we vaststellen dat er verschillende opties tot de mogelijkheden behoren. De materialen waaruit je kan kiezen zijn onder meer: 

  • Plastic; 
  • Hout; 
  • Metaal.

Wil je er zeker van zijn dat je zo lang mogelijk en bovendien ook zo optimaal mogelijk gebruik kan blijven maken van jouw grinder? Kies dan bij voorkeur altijd voor een exemplaar van metaal.

Welke voordelen zijn er verbonden aan grinders?

Bovenstaande brengt ons uiteindelijk nog bij de vraag waarom je er nu precies voor zou moeten kiezen om gebruik te maken van een grinder voor het vermalen van je wiet. Op dit vlak zijn er eigenlijk twee concrete voordelen waar je op kan rekenen. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. Je bent verzekerd van een vaste, gelijkmatige verbranding in een joint of waterpijp; 
  2. De aanwezige trichomen kunnen zo optimaal mogelijk gelijkmatig worden verwarmd.

Dit laatste voordeel zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om door het gebruik van een grinder zoveel mogelijk effect uit de planten toppen te halen. De fijnheid waarmee de toppen worden vermalen is in de praktijk sterk afhankelijk van persoon tot persoon. Neem nu bijvoorbeeld de personen die over de voorkeur beschikken om hun wiet in een bong te raken. Zij zijn gebaat bij het niet al te fijn vermalen van de toppen. Doet men dat wel? Dan bestaat het risico dat de cannabis in de pijp terecht zal komen en dat wil je uiteraard in de praktijk voorkomen. Heel wat gebruikers van grinders zweren er overigens ook bij dat (erg) fijn gemalen cannabis merkelijk sterkere hits produceert in vergelijking met grove stukken cannabis.

Share the Post:

Related Posts