Zoek
Sluit dit zoekvak.

De ultieme gids voor de Herfst/Winter 2021-2022 herenmode trends 

Herenmode trends voor de herfst/winter

Na het besluit om de allereerste digitale modeweek voor lente/zomer 2021 te organiseren naar aanleiding van de Covid-19-pandemie, waren ontwerpers en modehuizen genoodzaakt uitzonderlijke maatregelen te nemen om hun herfst/wintercollecties 2021-2022 te showen. Terwijl sommige ontwerpers, zoals Prada en GMBH, besloten om hun looks met een show te tonen en daarbij de overheidsmaatregelen in elk land te respecteren, wedijverden anderen met elkaar om 100% digitaal te gaan, zoals Balenciaga die voor de gelegenheid zijn eigen videogameheld creëerde. 

Het is voor de hele wereld een vreemd jaar geweest om mee te maken en dat heeft natuurlijk een aanzienlijke impact gehad op de mode, maar ook en vooral op de inspiratie voor ontwerpers. Terwijl de zomer van 2021 bol stond van optimisme en hoop, belangrijke begrippen die zich vertaalden in levendige kleuren, pakken ontdaan van alle formaliteit en joggingbroeken die volop in de mode kwamen, toont de herfst/winter van 2021-2022 een reeks even ontspannen collecties. 

Wat is er nieuw? Experimentatie. Ontwerpers experimenteerden opnieuw en herinterpreteerden hun eigen kijk op de essentiële onderdelen van de herengarderobe als positief antwoord op de actualiteit: het varsityjack is gedeconstrueerd, de jas is herboren als comfortabele badjas, het principe zelf van tailoring is heroverwogen, het skipak verlaat de pistes om in de stad te worden gedragen, de bivakmuts maakt een comeback – het dragen van maskers heeft hier zeker aan bijgedragen – en shorts kunnen nu ook in de winter worden gedragen. En niet te vergeten de cultus van leer, geometrische patronen en de helderheid van rood, de vlaggenschip kleur voor dit seizoen. Bekijk de top 20 van de herenmodetrends voor Herfst/Winter 2021-2022. 

1. De obsessie voor leer

Leer blijft een van de tijdloze garderobe-nietjes door de jaren heen zonder ooit af te nemen. Dit seizoen is geen uitzondering op de regel, en leer neemt de vorm aan van ultralange jassen: in zeer Neo-Matrix sci-fi jaren ’90 versies bij GMBH of chique en retro bij Casablanca. 

2. Geometrische gebreide kleding

De gebreide trui, een ideale barrière tegen de dalende temperaturen, is net als afgelopen zomer in vele kleuren en grafische dessins verkrijgbaar. Het verschil? Dit jaar moet het motief geometrisch zijn en een XL oversized silhouet hebben. 

Binnen in het gezellige, met muziek gevulde appartement van DJ Louise Chen in Parijs: Une Fille Un Style

3. Rood alarm

Rood was overal te zien op de Fall/Winter 2020-2021 runways. We zagen het in een elegant gecoördineerd pak bij Casablanca, met streetwear accenten bij Marine Serre en in een bohemienachtige stijl bij Wales Bonner. 

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-ondergoed

4. Nieuw kleermakerswerk

Ontwerpers experimenteren en vinden de principes van het kleermakersambacht opnieuw uit. Dit vertaalde zich in een oversized blazer opgefrist met ritsen bij Dolce & Gabbana, een getailleerde jas met riem bij Wooyounmi, een jas met opgerolde mouwen over een jacquard gebreid bodysuit bij Prada… 

5. Varsity jas

We hebben het gezien in zoveel televisieseries en all-American “college movies” zoals Grease. Het varsity jack, dat vooral gedragen wordt door atleten van het voetbalteam, rugby of zelfs honkbal van hun middelbare school of universiteit, is subtiel de herenmodecollecties voor Herfst/Winter 2021-2022 binnengeslopen. 

Share the Post:

Related Posts