Zoek
Sluit dit zoekvak.

De voordelen van IKEA keukens

IKEA keukens kennen veel voordelen. Zo zijn ze vaak eenvoudig en snel te leveren en zien ze er in veel gevallen mooi uit. Ook zijn de keukens eenvoudig aan te passen naar smaak doordat de kleur en de greepjes aan te passen zijn. Je stelt eenvoudig jouw droomkeuken online of in de winkel samen en voor je het weet heb je deze al in huis voor een klein prijsje. Daarnaast is de kwaliteit van de keukens ook hoog en is het voor velen een goede keuze wanneer je niet al te veel geld wilt of kunt uitgeven aan een degelijke keuken. 

De nadelen van IKEA keukens

Voor je de keuze maakt om IKEA keukens aan te schaffen kun je stilstaan bij de mogelijke nadelen van deze keukens. Doordat deze keukens in grote aantallen wordt verkocht is de kans aanwezig dat je bij familie of vrienden precies dezelfde keuken tegen zal komen. Voor de een kan dit nadelig zijn en voor de ander maakt dat niet zoveel uit. IKEA keukens zijn degelijke keukens waar je zeker jaren mee vooruit kunt maar voor echt hoge kwaliteit kun je beter kijken bij andere keukenzaken. Zeker wanneer je iets meer te besteden hebt voor je keuken en een eigen stijl hebt. Er kan altijd nog worden onderhandeld over de prijs bij een keukenzaak waardoor je toch een mooie kwalitatieve keuken op de kop kunt tikken. 

Zelf aan de slag met het ontwerpen van de keuken

Ook bij IKEA keukens geldt dat je zelf de keuken kunt ontwerpen of samenstellen. Een handige tool die je hiervoor kunt gebruiken is de Ikea keukenplanner. Hierin kun je online zelf de ruimte indelen naar wens en zie je in 3D hoe jouw nieuwe keuken eruit komt te zien. Wanneer je jouw keuze hebt gemaakt kun je ervoor kiezen om zelf te keuken te monteren of dat je deze laat monteren. Hier zitten meer kosten aan verbonden maar dit geeft je wel garantie op de montage van 5 jaar en je weet zeker dat alles goed is gemonteerd. Ook scheelt het je een hoop tijd doordat IKEA de producten als bouwpakketten aanbiedt.  

De lange garantie van IKEA keukens

IKEA keukens staan bekend om hun lange garantie van 25 jaar. Dit is opvallend aangezien keukens gemiddeld zo’n 15 jaar meegaan. De garantie op IKEA kranen is 10 jaar en op de apparatuur 5 jaar. Zo weet je zeker dat je wel een aantal jaar vooruit kunt met jouw nieuwe keuken. Houd er echter wel rekening mee dat je deze garantie vaak zelf hebt gekocht. IKEA geeft geen korting op de keukens doordat deze al betaalbaar zijn. Wat jij extra betaald is de garantie waardoor je in feite een soort verzekering koopt. Voor de een is dit aantrekkelijk doordat je zeker weet dat je keuken jarenlang mooi zal blijven. Is er iets kapot? Dan valt dit binnen de garantie en kan het kosteloos worden vervangen. Voor de ander is dit nadelig omdat de kans groot is dat je extra betaald voor niks. Zij kunnen beter direct naar Superkeukens.nl gaan! 

Share the Post:

Related Posts