Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kan ik blijven sporten tijdens de zwangerschap?

Sporten tijdens de zwangerschap

Wat een leuk nieuws! Je bent zwanger! Een goede vraag die je wellicht zou kunnen hebben: is sporten tijdens de zwangerschap mogelijk of niet? Het antwoord hierop is erg simpel: Ja! Sporten tijdens de zwangerschap is niet alleen er goed voor jezelf, ook voor je ongeboren kindje is het erg gezond. Trek dan ook snel je sportkleren weer aan en ren naar de sportschool. In dit bericht willen we je dan ook graag meer vertellen over het sporten tijdens de zwangerschap.

Wat maakt sporten tijdens zwangerschap zo belangrijk?

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat lichaamsbeweging veel voordelen kan bieden tijdens de zwangerschap. Oefeningen zullen je ongemakken, zoals bijvoorbeeld rugpijn, tijdens de zwangerschap verminderen. Dit komt omdat je werkt aan je spieren. Zwanger worden wordt makkelijker als je veel sport. Ook je herstel zal sneller gaan als je vooraf veel gesport hebt. Dit is natuurlijk een groot voordeel. Maar is beweging niet schadelijk voor de ongeboren baby in je buik? Nee, dit brengt geen schade aan de baby. Vanwege veel beweging zullen zwangerschapssymptomen, zoals vermoeidheid of een te hoge bloeddruk minder worden. Het is dan ook zeker aan te raden om te gaan sporten tijdens de zwangerschap.

Wanneer moet ik stoppen met sporten tijdens de zwangerschap?

Lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap is zeer goed. Je kunt dit dan ook blijven doen tot de uitgerekende datum. Voor het grootste gedeelte van je lichaam zelf vertellen wanneer je er mee moet stoppen. Het beste advies wat we je mee kunnen geven is dan ook: luister naar je eigen lichaam. Per zwangere vrouw verschilt het namelijk enorm veel hoe de zwangerschap verloopt. Als je goed naar je eigen lichaam luistert, ga je merken wanneer je wel en niet bepaald activiteiten kunt ondernemen. Daarnaast kun je ook altijd advies inwinnen bij de verloskundige. Deze helpt je dan ook graag.

Share the Post:

Related Posts