Category Buitenleven
Startblog: maak je tuin klaar

De begroeiing in of rond het huis blijkt zeer goed te zijn voor de mens. Het zorgt dat er zuurstof wordt aangemaakt en geeft je meer rust in de tuin. Natuurlijk is het hebben van planten in je tuin ook een heel mooi gezicht. Bij een bezoek aan een tuincentrum kun je kiezen uit verschillende soorten planten voor de tuin. Je kunt bijvoorbeeld mooie siergrassen kopen die perfect bij je tuin passen. In dit blog bericht ga ik je dan ook meer vertellen over het plaatsen van planten in je tuin.

Maak gebruik van verschillende planten

Er zijn erg veel verschillende planten te gebruiken voor je tuin. Het is een persoonlijke keuze welke planten je het mooiste vindt. Het is dan ook zeker niet onverstandig om verschillende planten te bekijken en daar een keuze uit te maken. Het is dan ook erg leuk om verschillende combinaties aan te gaan van bijvoorbeeld verschillende siergrassen of struiken. Wanneer je namelijk zelf een combinatie uitzoekt, ben je uniek. Dit zorgt ervoor dat jouw tuin ook echt helemaal van jou is. Zorg dan ook voor een creatieve blik als je de tuin opnieuw gaat voorzien van planten.

Siergrassen kopen voor de tuin

Naast de vele mogelijkheden die je hebt voor de tuin, wil ik je graag wijzen op siergrassen. Deze zijn namelijk perfect om kleur toe te voegen aan de tuin, zonder dat ze de overhand pakken. Vervolgens kun je deze siergrassen erg leuk combineren met bijvoorbeeld een rozenstruik. Dit zorgt er namelijk voor dat wanneer het zomer wordt, de tuin een heel ander aanzicht krijgt. Als het vervolgens dan weer winter wordt, dan zullen de siergrassen nog steeds zorgen voor wat kleur in de tuin. De siergrassen kun je daarnaast ook gemakkelijk onderhouden. Je hoeft ze enkel in maart of april te snoeien tot een hoogte van circa 10 tot 15 centimeter boven de grond.