Zoek
Sluit dit zoekvak.

Manieren om je huis tegen insecten te beschermen

Hordeuren plaatsen

Terwijl sommige mensen bang zijn voor insecten, kunnen anderen gefascineerd zijn. Maar waar de meeste mensen het over eens zullen zijn, is dat insecten niet in huis thuishoren. Niet alleen zorgen ze voor onhygiënische omstandigheden, maar ze zijn ook gewoon vervelend, van het gezoem van een vlieg tot de jeukende beet van de mug. Bijen, wespen en schorpioenen kunnen pijnlijke steken veroorzaken, terwijl vlooien, muggen en teken ziektes bij zich kunnen dragen die ze overbrengen op huisdieren of mensen. Zelfs de gewone kakkerlak kan een grote bijdrage leveren aan allergieën en astma-aanvallen, vooral bij kinderen.

Met meer dan 10 quintillion insecten in de wereld (dat is 10,000,000,000,000,0000!), kan het insect-vrij maken van het huis soms aanvoelen als een verloren strijd. Gelukkig, door te begrijpen wat insecten aantrekt naar uw huis, kunt u beginnen met het maken van veranderingen die zal helpen zich te ontdoen van hen voor goed.

Net als mensen hebben insecten voedsel, water en onderdak nodig om te overleven. Door het elimineren van hun voedselvoorziening en het wegwerken van favoriete schuilplaatsen kunt u de risico’s verminderen. De beste manier om een plaag te voorkomen is natuurlijk om insecten helemaal buiten te houden. Om dit te doen, moet u de scheuren en gaten in de buitenkant van uw huis dichten. Door het aanscherpen van de toegangspunten die insecten gebruiken om toegang te krijgen, kunt u uw kansen om insectenvrij te blijven aanzienlijk verbeteren.

Sluit uw deuren af

Net zoals een gesloten deur indringers buiten kan houden, kan een goed afgesloten deur helpen om ongewenst ongedierte buiten te houden. Als u uw toegangswegen zorgvuldig onderzoekt, zult u waarschijnlijk verbaasd zijn over het aantal niet afgedichte openingen die u ziet, die elk een gemakkelijke ingang voor insecten vormen.

Om te voorkomen dat insecten onder uw deur door kruipen, installeert u een stevige stalen of aluminium drempel onder de deur. Voor een nog betere bescherming kunt u dit combineren met een deurveger. Een deurveger is een goedkoop apparaat dat u in de meeste bouwmarkten kunt vinden en dat helpt om de ruimte tussen een drempel en de onderkant van de deur te overbruggen. Kies nylon borstelvegen boven vinyl of neopreen, omdat die de beste bescherming bieden tegen ongedierte.

Voeg afdichtingstrips of deurdichtingssets toe aan de omtrek van het kozijn om te voorkomen dat insecten langs de zijkanten of bovenkant van de deur binnenkomen. Gebruik een doorzichtige kit om de verbinding tussen het deurkozijn en de muur af te dichten en ook langs de onderkant van het kozijn, waar het tegen de grond aankomt.

Tip: https://www.plissehordeurenwebshop.nl/

Onthoud dat al deze deurdichtingstechnieken niet helpen als de deur open blijft staan. Als u vergeetachtige kinderen hebt, kunt u overwegen een deurdranger te installeren. Dit hydraulische apparaat sluit en vergrendelt de deur automatisch nadat deze is geopend en kan worden ingesteld om de sluitsnelheid en -kracht te regelen. U kunt betaalbare deurdrangers vinden bij uw plaatselijke bouwmarkt, en de gemiddelde huiseigenaar kan dit apparaat installeren met slechts eenvoudig gereedschap.

Wist u dat sommige van de kieren en gaten in uw huis die insecten binnenlaten, dezelfde zijn die waardevolle warmte naar buiten laten? Door het aanscherpen van de buitenkant van uw huis met behulp van de methoden in dit artikel, kunt u een lange weg te gaan in de richting van het verhogen van de energie-efficiëntie van uw huis. Door het verminderen van uw energieverbruik, bent u ook helpen om uw impact op het milieu te minimaliseren, en je kan zelfs merken een besparing op uw energierekening.

Schermen plaatsen

Zorg ervoor dat er geen gaten in uw scherm zitten. Ongedierte heeft maar heel weinig ruimte nodig om door te kruipen.

Zorg ervoor dat er geen gaten in uw hor zitten. Ongedierte heeft weinig ruimte nodig om door te kruipen.

Veel huiseigenaren vertrouwen op de natuurlijke ventilatie van deuren en ramen om frisse lucht in huis te brengen. Dit kan vooral verleidelijk zijn tijdens de warme, vochtige dagen van de zomer. Helaas is de zomer ook de slechtste tijd van het jaar voor muggen, vlooien en ander ongedierte om uw huis binnen te dringen.

Om te genieten van het gevoel van frisse lucht zonder de ergernis van insecten, installeert u horren in ramen en deuren. Kies een hor met een maaswijdte van 20 mm of fijner om het meest voorkomende ongedierte buiten te houden. Het plaatsen van horren is relatief eenvoudig en vereist alleen basisgereedschap.

Share the Post:

Related Posts