Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bouwkundige keuring Amsterdam: Hier wordt naar gekeken!

Bouwkundige Keuring Amsterdam

Weet jij al wat een bouwkundige keuring Amsterdam inhoudt? Deze keuring kan van groot belang zijn bij het kopen of verkopen van een woning. Je krijgt in een rapport namelijk te lezen wat er allemaal aan de hand is met het huis en welke kosten er in de toekomst nog bij komen kijken. Een van de bedrijven die deze keuring voor jou uit kan voeren is Schippers Bouwconsult. Alleen waar kijkt een bedrijf allemaal naar tijdens deze keuring? Onderstaande informatie zet een aantal zaken op een rij, zodat jij je voor kunt bereiden. 

De bouwkundige keuring in Amsterdam zet het op een rij 

Een bouwkundige keuring in Amsterdam kan veel inzichten geven. Het is namelijk een keuring die de staat van het huis op een goede manier vastlegt. Zo zie je niet alleen de gebreken die je ook zelf kunt ontdekken, maar ook de gebreken die minder goed zichtbaar zijn of in de toekomst kunnen ontwikkelen. Al het onderhoud aan de woning wordt vastgelegd en er wordt ook nog vermeld wat de geschatte kosten zijn op de korte en lange termijn. Je hebt hierdoor een uitgebreid verslag in handen als koper of verkoper en kunt op basis hiervan overgaan tot de aan- of verkoop. 

Iedere ruimte in de woning onderzocht 

Bij de bouwkundige keuring in Amsterdam wordt het gehele huis onderzocht. Zo wordt gekeken naar de zolder en het dak om te zien of dit nog in goede staat is, wordt gekeken naar de bouwtechnische aspecten van de woning en kan er zelfs in de kruipruimtes gekeken worden. Hierdoor weet je precies of jouw huis veilig genoeg is om in te wonen en of er op een bepaalde termijn aanpassingen gedaan moeten worden om hier verbeteringen in aan te brengen, zodat het huis in goede staat blijft verkeren. 

De buitenkant van de woning 

De buitenkant van de woning wordt ook bekeken bij de bouwkundige keuring in Amsterdam. Aan de buitenkant van het huis kunnen namelijk ook problemen ontstaan. Denk hierbij aan de muren, de gevel en de kozijnen. Kozijnen zullen op termijn geen al te hoge kostenpost met zich meebrengen, maar scheuren in de muren bijvoorbeeld weer wel. In het rapport zul je daarom gaan zien of je hier rekening mee moet gaan houden en of jouw woning nog wel in een dusdanige staat verkeert dat je erin kunt gaan wonen of eerst aanpassingen moet doen. 

Alles opgesteld in een rapport 

Nadat de specialist de bouwkundige keuring in Amsterdam uitgevoerd heeft, wordt er een uitgebreid rapport opgesteld. Hierbij worden de kosten op korte termijn en lange termijn gesplitst. Ook kan er een extra sectie in het rapport komen waarbij de isolatiewerkzaamheden op een rij gezet kunnen worden. Zo kun je jouw energielabel op de langere termijn gaan verbeteren. Dit zijn kosten waarvan je zelf kunt bepalen of je ze gaat maken of er nog even mee gaat wachten. De duidelijkheid over de staat van de woning heb je in ieder geval direct binnen.

Share the Post:

Related Posts