Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom een groendak bestellen?

Groendaken laten plaatsen

Je kan een groendak bestellen om het milieu te beschermen. Vraag jij je af “Waarom een ​​groendak planten?” Dan is het antwoord simpel. Het levert waardevolle isolatie op, reguleert het klimaat zowel binnenshuis als buiten en daarnaast helpt het ook in wateropname en productie van zuurstof voor de omgeving. Het vermindert warmteverlies, airconditioning kosten, maakt koeling efficiënter en zelfs minder noodzakelijk. De schommelingen worden minder waardoor hitte minder door kan stralen en warmte tegelijk minder door het dak kan ontsnappen.

De bewustwording wordt steeds groter

Een groendak bestellen is goed voor het milieu. Landschapsarchitectuur én architectuur van panden ontmoet elkaar met groene daken. Architectuur met planten helpt het behoud en de vitaliteit van ecosystemen. Zeker in grote steden begint de noodzaak hiertoe groter te worden. Groene daken worden inmiddels bij de bouw van nieuwe gebouwen al vaak meegenomen. Maar ook wanneer jij een bestaand gebouw woont kun je een groendak laten plaatsen. Je kan deze zelf installeren of laten installeren. Voor het bestellen van een groendak heb je weinig kennis nodig en kan je direct . Aanbieders maken het makkelijk door de planten al te selecteren en het onderhoud van je groene dak erbij uit te leggen. Je hoeft dus geen tuinier te zijn om dit te kunnen doen.

Een goed ontworpen systeem zal zichzelf onderhouden

Met een goed ontworpen systeem kunnen huiseigenaren zorgeloos genieten van hun groene dak. Bepaalde planten, zoals sedum, kunnen zelfs in extreme weersomstandigheden groeien en gedijen. Bij flinke droogte moet je ze wel water geven, maar in Nederland komt dat weinig voor. Je kan de jaarlijkse inspectie via foto’s digitaal laten doen of iemand langs laten komen. Over het algemeen is er, wanneer de dakbedekking goed is, weinig onderhoud nodig. 

Subsidie voor groene daken

Je kan een groendak bestellen met subsidie. Sommige gemeenten geven subsidie voor duurzaamheidsinitiatieven. Hierbij verschilt dit per gemeente, maar ook het subsidietraject kan door aanbieders van groene daken voor jou geregeld worden. Wanneer je echt maximaal voordeel wilt, dan laat je jouw dak wanneer de dakbedekking aan vervanging toe is, direct vervangen voor een groendak. Je bespaart dan op alle kosten en bent daarna direct groen bezig!

Je hoeft je bestaande dak niet te vervangen

Het grootste voordeel van dit type daksysteem is dat je bestaande dakbedekking op jouw dak niet hoeft te verwijderen. Het is niet nodig om het bestaande dak aan te passen. Dit alles wordt bij installatie gewoon behouden. In plaats daarvan hoeft alleen het systeem te worden geïnstalleerd om een ​​doorlatend mat met sedum op jouw dak te bevestigen. Je kunt dit, als je een beetje handig bent, ook zelf doen. Je hoeft dan alleen het groene dak te bestellen.        

Conclusie

Wanneer je alle voordelen en de minimale impact op structuren in overweging neemt, is het installeren van een groendak via Topgroen.nl eenvoudig, kosteneffectief en aantrekkelijk. Wanneer je alle redenen van een ​​groendak bestellen kent, is het gemakkelijk in te zien waarom het snel de norm wordt. Bij nieuwbouwprojecten wordt een dak met planten erop vaak door de architect al meegenomen in het ontwerp. De komende jaren is de verwachting dan ook dat groen in stedelijke gebieden een opmars zal maken en dit soort initiatieven vaker te zien zijn. 

Share the Post:

Related Posts